SUSISIEKITE SU MUMIS

Lietuvos Regioninių Atliekų Tvarkymo Centrų Asociacija
El. p.: lratca10@gmail.com
Tel.: +370 41 520002

NAUJIENOS

Konferencija "Biologiškai skaidžių atliekų tvarkymas žiedinės ekonomikos kontekste"

Konferencijos dalyvius pasveikino bei įžanginį žodį tarė Asociacijos prezidentas, UAB Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.

LR AM Atliekų departamento Atliekų valdymo skyriaus vedėja Laura Zukė skaitė pranešimą apie užduotis, keliamas tvarkant žaliąsias, kapinių, maisto, pramonėje susidarančias ir atskirtas iš mišrių komunalinių atliekų biologiškai skaidžias atliekas, apie tai, kur naudosime iš biologiškai skaidžių atliekų pagamintus produktus bei kaip bus nustatomi reikalavimai šiems produktams.

LAMMC ATL direktorius, prof. habil. dr. Gediminas Staugaitis ir KTU APINI docentė, UAB "EcoIri Solution" direktorė doc. dr. Irina Kliopova pristatė reikalavimus (kriterijus) iš biologiškai skaidžių atliekų pagamintiems produktams.

UAB Biastra plius direktorius Domantas Tracevičius skaitė pranešimą apie tai, kaip pasiekti, kad komposto ir kitų produktų, pagamintų iš biologiškai skaidžių atliekų, kokybės reikalavimų nustatymas skatintų tokios veiklos plėtrą ir produktų naudojimą.

ESPAD vyr. specialistė Rasa Uselytė pristatė ES investicijų į komunalinių maisto / virtuvės atliekų tvarkymą 2014-2020 m. galimybes.

RATC vadovai diskutavo apie maisto ir pakuočių atliekų tvarkymo užduočių vykdymą regionuose, esamą situaciją bei planus, apie Žiedinės ekonomikos principų įgyvendinimą centrų veikloje, tvarkant biologiškai skaidžias komunalines atliekas. Po Konferencijos vyko visuotinis Asociacijos narių susirinkimas.

Pranešimus skaitykite čia.