SUSISIEKITE SU MUMIS

Lietuvos Regioninių Atliekų Tvarkymo Centrų Asociacija
El. p.: lratca10@gmail.com
Tel.: +370 41 520002

Archyvas

ATLIEKŲ TVARKYMO CENTRAI ŠVENČIA SAVO VEIKLOS DEŠIMTMETĮ

Šie metai – ne eiliniai kai kuriems atliekų tvarkymo centrams.

Sausio 16 dieną savo veiklos dešimtmetį paminėjo Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras. Ta proga buvo surengta šventė, į kurią atvyko ir Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro kolektyvą pasveikino penkių apskrities savivaldybių vadovai, kolegos, verslo partneriai. Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centrui nuo jo įkūrimo 2003 metais vadovauja direktorius Antanas Mieliauskas. Marijampolės apskrityje įkurta atliekų tvarkymo sistema, kurią administruoja centras, o atliekų tvarkymo paslaugas teikia konkurso būdu atrinkti operatoriai. Vieni pirmųjų sistemą sukūrę marijampoliečiai tęsia projektus – pernai buvo pabaigtos ir atiduotos naudoti penkios žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelės. Vyksta viešieji pirkimai atliekų tvarkymo sistemos plėtros projekte, tikimasi iki 2015 metų pastatyti atliekų rūšiavimo ir mechaninio – biologinio perdirbimo įmonę.

Balandžio 11 dieną dešimtmetį paminėjo ir Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras. Kolegos  su jubiliejumi pasveikino Vilniaus atliekų tvarkymo centro direktorių Nerijų Žylių. Vilniaus atliekų tvarkymo centras irgi sėkmingai plečia savo veiklą – plečiamas Kariotiškių sąvartynas, statomos didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės.

Savo veiklos 10 metį Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras paminėjo surengdamas šventę Trakų vandens pramogų centre „Trasalis“. Vilniaus dizaino kolegijos moksleiviai pademonstravo, kaip iš atliekų galima kurti aukštosios mados pavyzdžius, o muzikantai grojo mušamaisiais instrumentais, kuriuos nesunku pasigaminti iš parankinių medžiagų ir buities apyvokos daiktų.

                                                                                                                  

Nuotraukose: Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro direktoriui Antanui Mieliauskui teko priimti nuoširdžius bičiulių sveikinimus dešimtmečio proga.

Akimirkos iš Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro dešimtmečio.