SUSISIEKITE SU MUMIS

Lietuvos Regioninių Atliekų Tvarkymo Centrų Asociacija
El. p.: lratca10@gmail.com
Tel.: +370 41 520002

Archyvas

Susitikimas su Belgijos įmonės atstovais

 

2012 m. gegužės 31 d. RATCA prezidentas J. Jankevičius ir UAB „VAATC“ direktoriaus pavaduotojas plėtrai J. Valiūnas susitiko su Belgijos įmonės EcoTechnoPole Wallonie (ETP-W) atstovais – generaliniu direktoriumi Ch. Meyers ir Lježo universiteto profesoriumi A. Germain.

Įmonė, įsteigta viešosios-privačios partnerystės pagrindu, siūlo atliekų tvarkymo sprendimus taikant gazifikacijos technologiją bei padeda spręsti kitas atliekų tvarkymo problemas, susijusias su biodujų valymu ir naudojimu. ETP-W savo siūlomas technologijas bando demonstraciniuose įrenginiuose, jų veikla apsiriboja konsultacijų ir sprendinių teikimų.

Pagrindinės sritys, kuriose įmonės atstovų teigimų jų kompetencija būtų naudinga:

  1. Gazifikacijos taikymas apdorojant komunalines atliekas. Kaip vieną iš privalumų įmonės atstovai pabrėžė galimybę tiesiogiai apdoroti komunalines atliekas, nepaisant jų didelio drėgnumo (iki 40 proc.).
  2. Anaerobinio pūdymo įrenginiuose išgaunamų dujų valymas ir panaudojimas transportui arba atidavimas į gamtinių dujų tinklą;
  3. Atliekų po anaerobinio apdorojimo išvalymas, visų pirmą nuo sunkiųjų metalų.

Įmonės atstovai nurodė, kad jų siūlomos technologijos labiau tinka aptarnauti santykinai nedideles gyvenamas vietoves ar regionus (nuo 15.000 iki 200.000 gyventojų), kur gerai yra žinoma atliekų sudėtis ir optimaliai gali būti adaptuotos atliekų apdorojimo technologijos.

Daugiau informacijos apie įmonę: www.etp-w.be.